Page 16 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 16

Wat is een Futureproof Organisatie?
Een Futureproof Organisatie is een organisatie die inspeelt op de eisen die de toekomst gaat stellen, de kansen die zich zullen voordoen en de uitdagingen die voorliggen. Een Futureproof Organisatie is een organisatie die een balans heeft gevonden tussen een winstgevend zakelijk model en verantwoordelijkheid voor de maatschappij. De organisatie werkt samen met andere organisaties vanuit het gegeven dat alles in de economie en samenleving samenhangt en afhankelijk van elkaar is. Een Futureproof Organisatie heeft een positieve visie op de toekomst en sluit aan bij de tijdgeest. Daarnaast is een Futureproof Organisatie flexibel en innovatief en past zich snel aan als de markt of de maatschappij dat vereist.
Aan de basis van een Futureproof Organisatie staan de volgende vragen:
Ø Wat is je maatschappelijke ambitie?
Ø Met wat voor eigentijdse dienst of product ga je die ambitie
uitdragen?
Ø Hoe moet je daaromheen je bedrijfsvoering opzetten?
Ø Hoe ga je als eigentijdse werkgever om met je behoefte aan
werkkracht en wat heb je te bieden?
Ø Wat is je negatieve en positieve impact op de samenleving?
Als je een Futureproof Organisatie wilt zijn, moet je weten wat het ondernemingsklimaat is, wat de maatschappij van je verwacht,
wat je medewerkers van je willen en wat de toekomst gaat meebrengen. Je organisatie moet vitaal en fit zijn, zodat je hierop kunt reageren en je aan kunt passen. Je organisatie moet zo zijn ingericht, dat je scherp bent op toekomstige kansen en uitdagingen en daarop kunt inspelen. Als Futureproof Organisatie zorg je ervoor dat je permanent kunt vernieuwen, in je werkwijze en je producten. Je zet een merk neer, waar mensen zich aan willen spiegelen en waarmee ze zich verbonden voelen. Je bent als organisatie open en deelt informatie, toont visie en neemt risico.
 9


   14   15   16   17   18