Page 45 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 45

 Wilt u helemaal geen vast kantoor meer? Naast zzp’ers werken ook steeds meer bedrijven met flexibele werkplekken, zoals Ahrend dat doet in samenwerking met Igluu. Seats2Meet, WeWork, Spaces, The Hub en Igluu hebben flexibele kantoorruimtes, waar je betaalt wat je gebruikt en waar verrassende verbindingen tot stand kunnen komen met andere bedrijven. In elke stad zijn verschillende opties voor innovatieve of sociale bedrijfs- verzamelgebouwen, zoals Collab in Amsterdam of the Social Impact Factory in Utrecht.
www.igluu.nl/ahrend-en-igluu-bundelen-krachten www.spacesworks.com
www.wework.com
www.seats2meet.com
www.tshcollab.com www.socialimpactfactory.com/utrecht
Vanaf 2016 geldt de Wet Flexibel Werken, met als doel flexibel werken te bevorderen door werknemers meer mogelijkheden te geven om thuis te werken en op voor hen gunstige tijden te werken. De wet is niet van toepassing op bedrijven met minder dan tien werknemers.
www.awvn.nl/actueel/nieuws/wet-flexibel-werken
Flexibel werken en toch goed verbonden zijn met kantoor, vereist een goede IT-infrastructuur. U kunt diverse manieren kiezen. Documenten opslaan in de cloud, zodat iedereen altijd de laatste versies heeft, kan via Google Drive. Bovendien kunnen mensen tegelijkertijd in het document werken, zonder dat wijzigingen verloren gaan. Ook Dropbox is een makkelijke cloud-oplossing om documenten te bewaren en te delen met een groep collega’s. Via Skype Business is online vergaderen mogelijk met beeldbellen via internet. Gezamenlijk agenda’s bijhouden kan met Google Calendar. Voor de Google toepassingen is wel een Google e-mailadres nodig. En u kunt als team gaan werken met Scrum Taskbords, die iedereen remote kan bijwerken.
www.skype.com/nl/business itunes.apple.com/us/app/google-calendar www.google.com/intl/nl_ALL/drive www.dropbox.com
www.seenowdo.com
            38
   43   44   45   46   47