Page 27 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 27

 Er is al veel technologie ontwikkeld. Alleen het delen ervan blijft een probleem. We houden vast aan oude structuren rondom de ontwikkelkosten van innovatie en eigenaarschap. U kunt gaan werken met open source licenties voor uw innovaties, zodat anderen met uw bronmaterialen en codes kunnen doorontwikkelen op uw initiële innovatie. Wilt u meer gebruikmaken van kennis van anderen, bijvoorbeeld op het gebied van IT? Denk dan eens aan open source software. De crowd verbetert de kwaliteit van uw software automatisch.
www.osalt.com
Slim en snel producten ontwerpen? Een design sprint is een vijf- stappenproces, ontworpen door Google Ventures. Vraagstukken worden naar een concreet product getransformeerd en getest met echte gebruikers in slechts vijf dagen. Het is bekend geworden doordat Google Ventures het toepaste om Chrome, Gmail en Google Search te verbeteren. Werelds meest innovatieve bedrijven waaronder Airbnb, Slack en Facebook pasten sprints vervolgens toe om zo snel mogelijk producten te ontwikkelen. Er zijn vele bureaus die dit aanbieden. Lees ook het boek ‘Sprint’, van J. Knapp. U kunt natuurlijk ook gewoon een scrum/agile werkwijze in de organisatie gaan toepassen.
www.designsprintkit.withgoogle.com www.managementsite.nl/kennisbank/scrum-agile GV Sprint proces door Jake Knapp (you tube)
Hoe slim is uw organisatie eigenlijk? Dit kunt u meten door middel van een IQ-test voor uw organisatie, en meteen een vergelijking maken met andere organisaties zoals DSM, ProRail, Eneco energie, KPN Mobiel, T- Mobile en het Kadaster. Ook kunt u door de test te maken, meedingen naar de Dutch Business Intelligence Award. Deze werd eerder gewonnen door Ahold omdat zij verregaande automatisering hebben doorgevoerd en informatie van klanten en leveranciers openlijk delen.
www.biaward.nl/dutch-bi-award/ www.passionned.nl/organisatie-iq-test/
      20
   25   26   27   28   29