Page 49 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 49

In een netwerkeconomie gaan bedrijven efficiƫnt om met de allocatie van hulpmiddelen. In smart grids bijvoorbeeld, wordt energieverbruik gemeten en decentraal opgewekte energie verdeeld door slimme ICT- systemen. De gemeente Rotterdam, netbeheerder Stedin, Siemens Nederland, Lyv Smart Living en Omnetric werken samen aan een slim elektriciteitsnet in Rotterdam voor 20.000 aansluitingen. Dit smart grid stemt vraag en aanbod van stroom beter op elkaar af.
 Ook op het gebied van duurzaamheid en internationale samenwerking heeft de netwerkeconomie zijn uitwerking. Coƶperaties winnen weer aan populariteit. Zo worden krachten gebundeld in lokale energiemaatschappijen, zoals Amsterdam Energie. Amsterdam Energie is druk bezig met de realisatie van daken met zonnepanelen, bijvoorbeeld op metrostations van de Gemeente Amsterdam. In de Park Slope Food Coop in New York wordt voedsel rechtstreeks ingekocht bij lokale boeren en zonder winstoogmerk verkocht in een supermarkt voor leden. Bankdirecteur of werkloze; iedereen werkt elke maand vier uur door bijvoorbeeld de schappen te vullen.
Door het massale gebruik van mobiele toepassingen, worden sociale en zakelijke netwerken online onderhouden. Personeel vind je via Linkedin, banen via Twitter en sites als Facebook en Instagram zijn het nieuwe sociale netwerk, een mix van bekenden en puur virtuele vrienden.
42   47   48   49   50   51