Page 52 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 52

 Omschrijving van netwerken anno 2017
Het kenmerk netwerken gaat over de structuur van de organisatie en over hoe de organisatie functioneert: als een netwerk. Het gaat ook over de actie van het netwerken: hoe houdt u goed contact met uw stakeholders en innovators?
Qua structuur bestaat een netwerkorganisatie bij voorkeur uit een compacte kern van vaste medewerkers, gecombineerd met een flexibel netwerk van andere organisaties en zelfstandigen. Een netwerkorganisatie gelooft in de meerwaarde van samenwerken en leren, binnen de organisatie en daarbuiten. Projecten worden ontwikkeld in co-creatie.
De organisatie staat per definitie open voor innovatie en verfrissende visies van anderen. Een netwerkorganisatie leert van de kennis om zich heen en is bereid haar eigen kennis te delen. De organisatie profiteert van de invloed van stakeholders en realiseert zich dat het netwerk de waarde van het bedrijf vertegenwoordigt.
Tips
Heeft u een goed idee, maar is financiering lastig? Stimuleer dan uw netwerk om mee te betalen. Tegen een aantrekkelijke rente of aandelen zijn burgers en investeerders al snel bereid om in uw bedrijf of project te investeren. Crowdfunding helpt goede idee├źn te verwezenlijken tegen aantrekkelijke voorwaarden. De Chocolatemakers, makers van duurzame chocolade met een zero waste-doelstelling, kregen op die manier 244% van hun doelbedrag gefinancierd. Voor sociale en duurzame ondernemingen is One Planet Crowd een goed platform. Maar er zijn meerdere platforms, met diverse specialisaties:
www.oneplanetcrowd.com www.symbid.nl www.crowdaboutnow.nl www.chocolatemakers.nl www.kickstarter.com
     45   50   51   52   53   54