Page 69 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 69

 Digitale communicatie is belangrijk, ook in het kader van transparantie. U kunt de klant een kijkje in de keuken geven met een video-verhaal. Saaie informatie maakt u aantrekkelijk door mooie visuals en infographics.
www.emerce.nl/best-practice piktochart.com
Fouten zijn de beste garantie om te leren. De grootste uitvindingen kwamen voort uit mislukkingen. In de zorgsector wordt daarom jaarlijks een prijs uitgereikt voor de briljantste mislukking in de sector. Misschien kunt u uw eigen briljante mislukkingen delen?
www.briljantemislukkingen.nl www.cbinsights.com/blog/corporate-innovation
Transparantie gaat ook over het betrekken van stakeholders bij uw organisatie. Organiseer een open dag voor de buurt. Organiseer een expert- diner voor uw grootste criticasters, waarbij zij u tips kunnen geven. Zo’n zeventig bedrijven in Nederland werken al met een Raad van Kinderen, die hun organisatie op frisse manier adviseert en scherp houdt.
www.innovatiefaandeslag.be/tool/stakeholdersaanpak www.frieslandcampina.com/nl/nieuws/raad-van-kinderen
Wilt u aan de slag met integrated reporting? Er is een Internationaal Integrated Reporting Framework, dat de hoofdlijnen van de methode beschrijft. De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants heeft informatie over de ervaringen met integrated reporting voor u op een rijtje gezet. De richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) zijn een van de meest gebruikte standaarden voor gecombineerde verslaggeving van duurzaamheid en financiën. Daarmee kunt u gekwantificeerde doelen opnemen in uw rapportage. In de transparantie- benchmark van het Ministerie van Economische Zaken kunt u vervolgens kijken of uw jaarverslag goed scoort ten opzichte van jaarverslagen van andere organisaties.
integratedreporting.org www.nba.nl/themas/externe-verslaggeving www.globalreporting.org www.duurzaamheidsverslag.nl www.transparantiebenchmark.nl
           62


   67   68   69   70   71