Page 87 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 87

 Wilt u aan de slag om uw product en productieproces vanaf het begin circulair te ontwerpen? Misschien kan een traject bij CIRCO u helpen. In een serie van drie workshops helpt CIRCO u als bedrijf of ontwerper op weg om nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. Na afloop heeft u zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen aan te beginnen. Dankzij subsidie door de overheid zijn de kosten van deelname aan een traject relatief laag.
www.clicknl.nl/design/circo
Zou u ook de circulaire aanpak in de praktijk willen brengen? U kunt denken aan leaseconstructies. Modelabel Dutchspirit stimuleert de circulaire economie door statiegeld te heffen en hun maatpakken te leasen: het Lease-a-suit-concept. In beide gevallen komt de kleding uiteindelijk weer bij hen terug. Zo kunnen zij zorgen voor verantwoord hergebruik of recycling. Ook meubelbedrijf Ahrend werkt met leaseconstructies. Zij bieden een volledige kantoorinrichting voor twintig euro per maand per werkplek. Uiteraard blijft Ahrend de eigenaar van de producten.
www.dutchspirit.com
www.ahrend.com www.nieuwebusinessmodellen.nl/publicaties
Gaat u actief aan de slag met vermindering van het gebruik van schaarse grondstoffen? Onderteken dan het nationale grondstoffenakkoord. Daarmee geeft u aan dat u wilt werken aan de circulaire economie. U kunt het landelijke netwerk gebruiken om best practices uit te wisselen van het werken aan een circulaire economie. Al driehonderd organisaties gingen u voor. U kunt dan ook meedraaien in de Transitieprogramma’s rondom vijf sectoren, namelijk Biomassa & Voedsel, Kunststoffen, Maakindustrie, Bouw en Consumptiegoederen. In bijna alle gemeenten in Nederland zijn er circulaire plannen, waarbij de overheid de samenwerking met het bedrijfsleven aangaat. Kijk op uw gemeentewebsite of er interessante trajecten voor u bij zitten. Wellicht kunt u ondersteuning voor uw innovatietrajecten krijgen, zichtbaarheid creëren voor uw product of bedrijfsvoering en uw netwerk uitbreiden.
www.circulaireeconomienederland.nl/grondstoffenakkoord www.circulaireeconomienederland.nl/transitieagendas
      80   85   86   87   88   89