Page 95 - Microsoft Word - Maandagavond 13 nov De Futureproof Organisatie def incl voor- en achterkant.docx
P. 95

 Bent u een nationale of internationale partij, maar wilt u de marketing toespitsen op de lokale situatie? Maak dan gebruik van clubs als URD Solutions, een marketingonderneming, die u helpt met een glocale strategie. Voor klanten die op verschillende plekken willen adverteren, zetten zij marketing- en communicatiemiddelen in via lokale ondernemers. De centrale merkbeleving zal worden gehandhaafd, maar de ondernemer kan direct inspringen op plaatselijke actualiteiten en kansen. Ook een goede glocal Facebook-strategie is ondersteunend aan uw lokale profiel. Of volg het voorbeeld van supermarkt Jumbo Kok in Deventer. Die geeft klanten een winkelapp met berichten op de mobiele telefoon terwijl ze winkelen: een lokaal recept bij de vleesafdeling en bij het brood informatie over graan uit de regio.
www.urdsolutions.nl www.facebook.com/business/help/331800410323820
(global pages) www.rtlz.nl/business/ondernemers/lokale-jumbo-experimenteert- met-app-pushberichten-tijdens-winkelen
Binnen een glocal strategie past ook het gebruikmaken van lokale producten. U kunt kijken naar een lokale duurzame energieaanbieder, u bestelt een lokale lunch en kijkt wat regionale aanbieders van materialen en grondstoffen u kunnen bieden, bijvoorbeeld als u gaat verbouwen (urban mining). En waarom niet meebewegen op de golven van stadsvernieuwing en met uw kantoor op pop-up locaties gaan zitten, zodat u elke paar maanden verhuist naar een andere hippe locatie?
www.excessmaterialsexchange.com www.debuurtboer.nl http://www.hieropgewekt.nl/initiatieven blog/2016/the-5-key-benefits-of-sourcing-local-produce newhorizon.nl
Zoekt u manieren om ‘glocal’ te gaan? Maak van tevoren goede keuzes binnen uw organisatie, dat scheelt verwarring over rollen achteraf.
www.mt.nl/management-team/vijf-tips-voor-going-glocal
         88   93   94   95   96   97